Sikkerchat.dk

Konflikter på nettet

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Stop mobning på Facebook

Facebook har i samarbejde med Red Barnet og flere andre organisationer lavet Center for Forebyggelse af Mobning. Her kan du som forælder få hjælp og gode værktøjer, hvis dit barn bliver mobbet eller mobber andre over Facebook.

Mobning er desværre noget, som både foregår i den virkelige og den virtuelle verden. Mobning over Facebook og andre sociale medier kan være særligt belastende, fordi mobbeofret ikke engang kan få fred, når han eller hun kommer hjem fra skole. Det kan foregå døgnet rundt på computeren eller mobilen, og det skal stoppes!

Mobning over Facebook kan fx være at sprede rygter, slå upassende billeder op, komme med trusler eller nægte at lade en anden være i fred.

Hvis dit barn bliver mobbet

Mobning er en meget følelsesmæssig sag for alle involverede parter, og det kan være et svært emne at tage hul på som forælder. På Center for Forebyggelse af Mobning kan du finde hjælp til, hvordan du forbereder en samtale med dit barn om mobning. Du kan også finde en guide til Facebook-værktøjer, som kan hjælpe med at dæmme op for mobningen.

Se mere her: Mit barn bliver mobbet 

(Hvis du ønsker informationen på dansk, skal du selv være logget ind på Facebook, før du besøger linket)

Hvis dit barn mobber andre

Hvis dit barn mobber andre, gælder det om at finde årsagen. Mobning er aldrig acceptabelt, men husk at lytte til dit barn og undgå at drage forhastede konklussioner. På Center for Forebyggelse af Mobning kan du læse om, hvordan du kan tale med dit barn om mobning, hvilke løsningsmuligheder, der findes og hvordan beslutningerne kan gennemføres.

Se mere her: Mit barn mobber andre 

(Hvis du ønsker informationen på dansk, skal du selv være logget ind på Facebook, før du besøger linket)

Billede