Sikkerchat.dk

Ressourcer

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Har du været nøgen på nettet?

I Red Barnet får vi flere og flere henvendelser fra børn og unge, som har delt intime billeder af sig selv og senere har fortrudt. Det kan være en ubehagelig situation, fordi det giver en følelse af kontroltab. 

Derfor har Red Barnet i samarbejde med Center for Digital Pædagogik og Medierådet for Børn og Unge lavet materialet ”Har du været nøgen på nettet?”. Derudover har vi udgivet hæftet "Når børn og unge deler intime billeder på nettet" i samarbejde med Center for Digital Pædagogik, Medierådet for Børn og Unge, SSP Samrådet og Det Kriminalpræventive Råd.

Har du været nøgen på nettet?

Hæftet giver bl.a. konkrete råd til, hvordan børn og unge genvinder kontrollen efter, at et intimt billede er blevet delt. Du kan med fordel læse hæftet som fagperson for at blive klædt på til situationer, hvor et barn eller en ung fortæller dig, at de har fortrudt deling af et intimt billede.

Du kan her downloade Har du været nøgen på nettet? som pdf. 

Du kan bestille folderen i papirformat på www.redbarnet.dk/sletdet.
 

Når børn og unge deler intime billeder på nettet

I hæftet henvender vi os til voksne, for både undervisere, pædagoger, politi og forældre kan have udbytte af et mere nuanceret blik på det ’digitale teenageværelse’.

Her på siden kan du downloade Når børn og unge deler intime billeder på nettet som pdf. 

Slet det - oplysningskampagne

Slet det-filmen handler om ufrivillig deling af intime billeder på nettet og kan bruges til at starte en dialog med unge om deling af billeder. 

Se mere under Undervisningsmateriale - Sletdet.

Folder til unge - Har du været nøgen på nettet?

Folder til unge - Har du været nøgen på nettet?

Hæfte: Når børn og unge deler intime billeder

Hæfte: Når børn og unge deler intime billeder