Sikkerchat.dk

Konkrete situationer

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Stop mobning på Facebook

Facebook har i samarbejde med Red Barnet og flere andre organisationer lavet Center for Forebyggelse af Mobning. Her kan du som lærer få hjælp og gode værktøjer, hvis der er mobning over Facebook blandt dine elever, eller hvis du vil forebygge digital mobning.

Mobning er desværre noget, som både foregår i den virkelige og den virtuelle verden. Mobning over Facebook og andre sociale medier kan være særligt belastende, fordi mobbeofret ikke engang kan få fred, når han eller hun kommer hjem fra skole. Det kan foregå døgnet rundt på computeren eller mobilen, og det skal stoppes!

Mobning over Facebook kan fx være at sprede rygter, slå upassende billeder op, komme med trusler eller nægte at lade en anden være i fred.

Hvis en elev bliver mobbet

Hvis en eller flere af eleverne i en klasse bliver udsat for mobning, kan du på Center for Forebyggelse af Mobning finde hjælp til at forberede en samtale med den elev, der bliver mobbet og gode råd til, hvordan I kan tale om problemet. Du kan også finde en guide til nyttige Facebook-værktøjer, som kan hjælpe med at dæmme op for problemet. Og meget mere.

Se mere her: En af mine elever bliver mobbet 

(Hvis du ønsker informationen på dansk, skal du selv være logget ind på Facebook, før du besøger linket)

Hvis en elev mobber andre

Der er også hjælp at hente til, hvordan du tackler en situation med en elev, der mobber andre eller bliver beskyldt for det. Her er der igen inspiration til, hvordan du kan italesætte problemet, lave en handlingsplan i samarbejde med eleven og følge op på situationen.

 Se mere her: Min elev mobber andre 

(Hvis du ønsker informationen på dansk, skal du selv være logget ind på Facebook, før du besøger linket)

Forebyggelse

Som lærer kan det være en rigtig god idé at forebygge mobning ved i samarbejde med eleverne at skabe et miljø, hvor mobning ikke er i orden. På Center for Forebyggelse af Mobning kan du bl.a. finde inspiration til en antimobbeliste, som eleverne kan være med til at udforme, og som de lover at overholde.

Se mere her: Forebyg mobning på din skole 

(Hvis du ønsker informationen på dansk, skal du selv være logget ind på Facebook, før du besøger linket)

Billede
Fakta

27 % af europæiske 9-12-årige oplyser en forkert alder på deres profil på sociale netværk.

Kilde: EU Kids Online 2011